TME 2023

Ilegales

DISSABTE 14 DE JULIOL

Ilegales 2

Ilegales és, sens dubte, un dels grups més emblemàtics del rock cantat en castellà. Els seus inicis es remunten a finals dels anys 70. El 1977, Jorge Martínez, Juan Carlos Martínez i David Alonso formen el trio Madson, que dos anys més tard canviaria el seu nom per Los Metálicos. El 1982 Juan Carlos Martínez, germà de Jorge, abandona la banda, i és reemplaçat per Íñigo Ayestarán al baix. Es rebategen com a Ilegales.

El febrer de 2022 van publicar ‘La lucha por la vida’, el darrer disc d’Ilegales coincidint amb el 40è aniversari de la banda. La gira de presentació oferirà una posada en escena espectacular per a rememorar els clàssics més sonats del seu extens repertori, al costat de les noves cançons. Els temes clàssics, convertits gairebé en himnes pels seus fans, reflecteixen la personalitat irresistible de Jorge Ilegal i la seva música, davant les quals ningú queda indiferent.

El directe d’Ilegales és considerat, des que el grup es va formar l’any 1982, com un dels més espectaculars d’Espanya. Els músics encadenen amb energia i perfecció un repertori en què cada tema és memorable, la qual cosa ha fet que Il·legales s’hagi convertit en una de les bandes més taquilleres de la nostra escena. Aquest és el motiu que explica que en molts dels seus concerts s’esgotin les entrades molts dies abans de cada actuació.