TME 2024

The Tyets

DIJOUS 18 DE JULIOL

1

The Tyets són l’Oriol i en Coca, una parella de productors i cantants del Maresme que fan música per alegrar-nos el dia i de vegades, també, per emocionar-nos amb les seves cançons.

Des de fa cinc anys, i especialment els darrers tres, no han parat de publicar cançons que són referents per molts: temes tan mítics com “Hamaking”, “Menorca”, “Amics, tiets i coneguts” amb Els Amics de les Arts, “La dels Manolos” amb Los Manolos o el seu primer hit “RRHH (Tinc una Casa)”, formen part de la memòria col·lectiva de molta gent. Però ha sigut el seu segon disc, “Èpic Solete”, el que els ha acabat consolidant com el grup del moment a casa nostra.

The Tyets s’ha convertit en el primer grup que canta en català que supera el milió d’oients mensuals a Spotify, arribant a 1.300.000, disc d’or i de platí per “Coti x Coti”, cançó que el passat estiu va trencar tots els esquemes, fent sonar el català a ritme de sardana més enllà de les nostres fronteres. Una bogeria col·lectiva pels de Mataró, que es transforma en unes xifres mai vistes en un grup que canta íntegrament en català i que és tot un fenomen de masses.