TME 2023

Xarim Aresté

DISSABTE 14 DE JULIOL

lp


Xarim Aresté, músic, poeta, pintor, escriptor i magnífic guitarrista, és un referent de l’escena independent catalana.

Va gravar la seva primera maqueta amb només 16 anys. Va encapçalar durant la seva joventut la banda Very Pomelo, ha escrit i pintat, ha cantat en castellà puntualment i ara, acostant-se a la frontera dels 40, ha editat nou disc, potser el més personal. Xarim Aresté continua fidel als principis del rock. De fet, és una de les figures més consistents del gènere a Catalunya.

Xarim dona temps a la vida, primordialment la sent, tot i que també la pensa, i ‘Ses entranyes’ (RGB Suports, 2022) n’és el resultat. Un disc fràgil, humà, reposat, de sabor clàssic, cosit amb sentiment, recentment guardonat amb el premi Enderrock al millor treball de pop-rock.
Pel que fa al seu eclèctic disc, Aresté diu que no sent que encaixi en cap moviment i, així, opina que l’àlbum ‘Ses entranyes’ és “massa jazz per ser pop, massa rock per ser jazz i massa pop per ser blues”. Això ho fa extensiu al seu repertori, doncs considera que “no hi ha gaire diferència entre una cançó que vaig fer fa uns anys i la que vaig fer abans-d’ahir”.

Amb una banda de luxe per a l’ocasió, Aresté s’acompanya de nou de Richard Sohn als teclats, Joan Garcías al contrabaix, Enric Fuster a la bateria, i a la secció de vents Pep Garau a la trompeta i Tomeu Garcías al trombó.

‘Ses entranyes’ ja s’augura un dels millors discs d’aquest any.